Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Vína a husu vystřídají v Karlovicích lanýže

date_range 08.Lis, 2016 featured_play_list Aktuality

 

Zatímco děti 11. listopadu netrpělivě vzhlížejí k obloze, jestli už přijíždí Martin na bílém koni, milovníci vína se na tento den těší z jiného důvodu – otevírají se láhve mladého Svatomartinského vína. Kuchaři se navíc předhánějí v lákavé nabídce husích specialit, která degustaci vín skvěle podtrhují.

Od 11. do 13. listopadu budou svatomartinská vína i menu nabízet také restaurace všech tří hotelů Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. „Každý hotel chystá jinou nabídku, gurmáni mají z čeho vybírat. Svatomartinská vína jsme letos objednali z vinařství Veverka, Gotbarg a Sedlák," láká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

V hotelu Horal kuchaři budou servírovat pomalu pečené husí stehno se zelím z červené řepy a pohankovým knedlíkem. Zakousnout k nim můžete paštiku z pečené kachny na křížalách a kaštanech, dýňový krém a valašský dezert v podobě švestkové pěny se škvarkovou sušenkou.

Spa hotel Lanterna láká gurmány na velký talíř plný svatomartinských dobrot, v němž najdete husí stehýnko, husí roládku, zelnou omáčku, dýňové zelí, karlovarský knedlík a bramborový pečenec.

Pestrou nabídku připravuje i hotel Galik. Servírovat tu budou husí kaldoun s masovým šátečkem, husí paštiku s brusinkami a tři varianty hlavních chodů s různými přílohami: husu na tymiánu se smetanou a houbovým knedlíkem, s červeným zelím a karlovarským knedlíkem a na listovém šátečku s pečeným bramborem.

Jen pár dnů po husích specialitách si přijdou ve Velkých Karlovicích na své milovníci typické italské pochutiny – bílých lanýžů. Tato na první pohled nevzhledná, avšak chuťově nevšední podzemní houba je po kaviáru druhou nejdražší kuchařskou surovinou světa. K vyhlášeným lokalitám, kde se vyskytuje, patří italská oblast Piemont. Kuchaři Spa hotelu Lanterna se v nejbližších dnech vypraví osobně nakoupit na tamní lanýžové trhy, aby mohli oslnit jak pokrmy s bílými lanýži, tak i dalšími tradičními piemontskými surovinami.

„Bílý lanýž se musí zkonzumovat do deseti dnů, pak vysychá a ztrácí na kvalitě. Kuchaři proto budou mít se vzácným nákladem naspěch, degustační večer se uskuteční hned po návratu ve čtvrtek 17. listopadu ve Spa hotelu Lanterna. Menu šéfkuchaře Pavla Václavíka a jeho týmu bude snoubeno s víny předního piemontského vinařství Sandrone," dodává Tomáš Blabla.

 

Více informací: lanterna.cz

Další gastro akce ve Velkých Karlovicích:
4. 12. – Etiketa stolování pro děti s Ladislavem Špačkem
16. 12. – Etiketa stolování pro dospělé s Ladislavem Špačkem
28. – 29. 1. – Menu filmových hvězd s Jiřím Menzelem

-pr-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA