Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Na klobouckém učilišti zavoněl chleba a švestky

date_range 06.Říj, 2020 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Foto: Bc. Eva Rohlenová

Pro studenty prvního ročníku oboru Kuchař-číšník si přichystala učitelka odborného výcviku p. Blanka Ovesná netradiční výuku ve cvičné kuchyňce. Žáci se učili připravit si vlastní těsto a upéct voňavý domácí chléb. Jeden se připravoval v domácí pekárně a druhý v klasické elektrické troubě.

 

„Často se stává, že naši žáci po obdržení výučního listu pracují v hotelích a v turistických střediscích, kde mohou mít mezi ubytovanými i hosty, kteří nemohou jíst klasický chléb nebo mají dietu. Je dobré se naučit zvládnout připravit bezlepkové pečivo, nebo nějaký druh tzv. zdravého chleba, my jsme vybrali pohankový se sušenými rajčaty a špaldový s olivami, které chléb nejen dochutí, ale i zvláční,“ vysvětluje p. Blanka Ovesná.

 

 

„Protože k podzimnímu období patří sběr švestek a jejich zpracování, což se stalo na Valašsku tradicí, rozhodli jsme se spojit pečení chleba s výrobou pravých švestkových povidel, které studenti mohou použít nejen k dochucení právě upečeného čerstvého chleba, ale také v dalších hodinách odborného výcviku. Například při výrobě švestkové omáčky k masovým specialitám, nebo k přípravě kynutých koláčů apod.,“ dodává p. Blanka Ovesná.

 

A tak se v průběhu týdne linula příjemná vůně chleba a švestkových povidel po celé budově Středního odborného učiliště ve Valašských Kloboukách a dala jasně studentům vědět, že podzim je tady.

 

Bc. Eva Rohlenová

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA